Recept biologische appeltaart elstar appels

De Elstar is een lekkere handappel, met een frisse, zure smaak. De Elstar is een kruising tussen de Golden Delicious en de Ingrid Marie. Een van de meest populaire in Nederland. Wij halen ze rechtstreeks bij onze eigen teler, Hans Poley in Marknesse. 

Recept: Oma's appeltaart met Elstar appels

Ingrediënten
(10-12 personen, gebruik een vorm van 24cm)

200 gram boter
200 gram witte
basterdsuiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
8 gram
vanillesuiker
snufje zout
1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild)
75 gram
kristalsuiker
3 tl kaneel
15 gram paneermeel

Bereiding

Klop het ei los en verdeel in twee delen. De ene is voor het deeg, de ander voor het bestrijken.
Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, half ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.
Is jouw deeg nog te droog, of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig een mooi deeg van maakt.

Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Vermeng in een kopje de suiker met kaneel.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. Het paneermeel neemt het vocht van de appels op.
Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/3 van het kaneel-suiker mengsel overheen.
De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van het kaneel-suiker mengsel erover.

Een heerlijk frisse appeltaart voor bij de Paasbrunch. Geniet ervan!