Chocolade kersentaart!

 

Een makkelijk te maken recept voor een zachte chocolade cake met hele kersen. Lees meer...

Ingredienten
125 gr boter
125 gr suiker
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr pure chocolade
2 eetl cacoa poeder
100 ml melk
300 gr kersen (liefst vers maar uit een pot kan ook)
Poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Bakvorm van ca 24/26 cm
Mixer
Eventueel een kersenontpitter
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter en suiker ca 5 min romig met een mixer. Klop dan een voor een de eieren er door en mix nog een paar minuutjes tot een licht en romig mengsel. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Schep de gesmolten chocolade door het boter-mengsel. Roer het cacaopoeder door het bakmeel en zeef dit, afgewisseld met melk, bij het beslag. Ontpit eventueel de kersen, als je kersen uit pot gebruikt laat je deze heel goed uitlekken en dep je ze droog met een keukenpapiertje. Roer ¾ van de kersen door het beslag.

Vet een bakvorm goed in met boter en bestuif met een dun laagje bloem. Schep het beslag in de vorm en duw de laatste de kersen lichtjes in de bovenzijde van het beslag. Zet de taart ca 60 minuten in de oven. Controleer altijd of de taart gaar is met een sateprikker.
 
Tip: Omdat de cake nog gaat stijgen heb je grote kans dat ook de bovenste kersen in het beslag zakken. Je kunt ze ook nadat de taart 30 min in de oven staat de laatste kersen er lichtjes iets induwen.
En smullen maar!