Smaakvolle rode kool van Biotoon (Marknesse)

Proef deze heerlijke zomer rode kool, direct van het land!. Rode kool is een van de oudste koolsoorten en wordt voornamelijk voor de verse markt geteeld. Andere sluitkolen zijn witte kool, spitskool en savooiekool. Ook worden er kleine een- of tweepersoons kooltjes geteeld.
De blauwrode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof (die je moeilijk uit je kleren krijgt!). De intensiteit van de rode kool is afhankelijk van het ras.

Je kunt rode kool het best bewaren op een koele (12-15C) , droge plaats. Panklare (voorgesneden) kool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast. Probeer de kool altijd zo vers mogelijk te eten.

Rode kool kun je in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden bewaren in de diepvries, bij minimaal -18C. Blancheer de rode kool eerst ca. 2-4 minuten.

Wat kan ik zoal met Rode kool?

- roerbakken met tutti frutti - serveren met stukjes ananas en rozijnen - raspen, in een salade met b.v. banaan en een yoghurtdressing met sinaasappelsap - koken, met gebakken plakken appel - in rauwkost - in rodekoolstamppot met spekjes - gekookt in combinatie met (gekookte) kastanjes