Spagettipompoen met avocadosaus

 

Een bijzonder en heerlijk recept van de Groene Meisjes!


De spaghettipompoen is gevuld met slierten die je kunt opeten. Vandaar de naam:)! Die slierten zie je overigens pas verschijnen als je de pompoen hebt gekookt of geroosterd en je het vruchtvlees ‘losmaakt.’ Met deze grappige pompoen kun je heel lekkere gerechtjes maken, zoals deze :

Ingredienten voor 2 personen (of 1 grote eter)?

1 spaghetti pompoen (of een andere pompoen, als je geen spaghetti pompoen kunt vinden) 2 kleine avocado’s sap van 1 citroen 2 kleine teentjes knoflook scheutje olijfolie snufje zout en peper 1 grote hand basilicum 2 handjes cherrytomaatjes (1/2 bakje)

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 200 graden –


Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit.
Smeer de pompoen een beetje in met wat olie en leg de met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat. Bak de pompoen in 35 – 45 minuten gaar. De pompoen is klaar als je er gemakkelijk met een vork in kan prikken. Let wel na 35 minuten goed op, als de pompoen te gaar is krijg je meer een pap dan ‘spaghetti’. (niet de bedoeling, dus!)
Mix de avocado’s, citroensap, knoflook, olijfolie, zout, peper en basilicum in een keukenmachine of sterke blender tot een romige saus.
Haal de pompoen uit de oven en maak het vruchtvlees los met een vork. Je ziet al snel de spaghetti sliertjes verschijnen.
Serveer met de avocadosaus en cherrytomaatjes