Pilav van bulgur met gedroogde abrikozen

Ingredienten:

  • bulgur 350   g
  • gedroogde abrikozen (gehakt) 85   g
  • groentebouillon 750   ml
  • tomaten (in blokjes) 2  
  • ui (fijngehakt) 1  
  • boter 1   el
  • olijfolie 1   el
  • cayennepeper 0.25   kl
  • peper  
  • zout  
  • bladpeterselie (fijngehakt, voor het garnituur) 5   el
  • munt (fijngehakt, voor het garnituur) 5   el
  • koriander (fijngehakt, voor het garnituur) 5   el
  • pijnboompitten (voor het garnituur)

 

Beschrijving:

  1. Fruit in een braadpan met dikke bodem de ui 3 minuten in de boter en de olijfolie. Voeg de bulgur toe. Laat onder voortdurend roeren nog 3 minuten garen.

  2. Voeg de tomaten, de abrikozen en de groentebouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat pruttelen tot al het vocht opgenomen is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg zout, peper en cayennepeper toe. Zet apart.

  3. Meng in een kom de bladpeterselie, de munt, de koriander en de pijnboompitjes. Meng de helft van de kruiden door de bulgur.

  4. Verdeel de pilaf over diepe borden. Garneer met de resterende kruiden.