Een smaakvolle overschotel van pastinaak en knolselderij en meer....

 

Een gerecht dat je makkelijker maakt dan deze oven-pastinaak en knolselderij bestaat er niet! Combineer deze ingrediënten en breng eventueel op smaak met verse kruiden. 

 

Ingredienten voor 6 personen
• 1 ui, in ringen • 2 takjes tijm • 1 el olie • ½ knolselderij, in dunne plakjes • 2 pastinaken, in dunne plakjes • 2 tenen knoflook, geperst • 250 ml bouillon

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de uiringen met de tijm gedurende 5 minuten zacht met de olie totdat ze licht zijn gekaramelliseerd. 
2. Maak in een ovenschaal laagjes van de ui, knolselderij, pastinaak en knoflook. Giet de bouillon erbij, dek de ovenschaal af met alufolie en bak het gerecht 45 minuten in de oven.
3. Verwijder dan de folie en bak nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en alle groente volledig gaar is.

En smullen maar!