Kleine tartelettes met rode bessen en een krokante laag crumble met amandel


Een lekker frisse nazomer tractatie! Om je vingers bij af te likken!

Ingredienten
150 gr bloem
75 gr boter + om in te vetten
75 gr suiker
40 gr amandelschaafsel
100 gr rode bessen
 
Matrialen
4 tartelette vormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe en snij deze met twee messen door het meel. Ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel er door.
Vet de tartelette vormpjes in met een beetje boter. Gebruik 2/3 van het kruimeldeeg als bodem en bekleed de taartvormpjes hiermee. Zet ze samen met de rest van het kruimeldeeg een half uurtje in de koelkast. Rits de rode bessen van de takjes en verdeel ze over de bodems. Kruimel de rest van van het deeg er over en zet ongeveer 25 min in de oven. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker