Pao De Queijo, een heerlijke Brazilaanse snack!


Als snack voor bij het Olympisch spektakel op de buis! Lekker hartig en makkelijk om te maken! Lees meer...
Pao De Queijo zijn heel lekkere, kazige Braziliaanse broodjes. Echt de pérfecte snack voor de zomer! Je kunt ze grillen en bijvoorbeeld met een stukje paprika en komkommer eten. Super lekker voor bij het olympisch spektakel op de buis!

Ingredienten

 • 125 gr tapioca starch (dit is een soort zetmeel van tapioca en kun je vinden in de goed gesorteerde toko)
 • 65 ml volle melk
 • 10 gr boter
 • 1/4 tl zout
 • 65 gr geraspte kaas naar keuze
 • 1 ei

Bereiding

 1. Verwarm melk, boter en zou samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en zet aan de kant.
 2. Zeef de tapioca boven een grote kom en giet het hete mengsel van de melk en boter erbij en roer met een vork. Het is niet genoeg om een deeg te vormen maar roer het wel zo goed mogelijk door en breek de kleinere klontjes in stukken. Blijf roeren met de vork en kleiner maken tot het mengsel lauwwarm is.
 3. Verwarm nu je oven voor op 200 C.
 4. Voeg de geraspte kaas toe en meng dit goed door met je handen.
 5. Klop je ei even door en voeg die toe aan je mengsel en kneed het geheel tot een plakkerig deeg. Je hoeft het niet door te kneden als het een bal vormt is het goed.
 6. Maak balletjes op de gewenste maat en leg deze op een ingevette bakplaat. Als het nodig is kun je je handen met olie insmeren om het rollen makkelijker te maken.
 7. Bak de balletjes voor ongeveer 25 minuten of tot de onderkant bruin begint te kleuren. Je wilt ze niet te bruin want dan worden ze hard en bitter.
De Brazilianen eten dit hartige broodje bij de koffie. Kan volgens ons ook gewoon bij de borrel of als hartige snack tussendoor!