Het lekkerste ijs maak je zelf, met verse EKONOOM ingrediënten!

Heerlijke zonnige dagen en de ideale temperatuur om weer volop ijsjes kunnen eten! En zelf maken natuurlijk:). Waterijsjes gemaakt met vers biologisch fruit, lekker en gezond! Of heerlijk romig schepijs zonder ijsmachine!
Maak eens waterijsjes van ananas en munt, of heerlijk fris kiwi roomijs.Ananasijsjes met munt

Ingrediënten
500 ml ananassap uit pak Verse muntblaadjes
 
Materialen
Blender of staafmixer
 
Bereiding
Pureer het sap met de muntblaadjes in een blender fijn. Giet daarna alles in ijslollievormpjes. Ik merkte dat alle stukjes munt naar boven kwamen drijven, dus heb ik de ijsjes horizontaal in de vriezer neergelegd. Na een uurtje even goed door elkaar geschud en daarna recht op gezet in de vriezer. Zo verdeeld de munt zich goed over het gehele ijsje. Na ongeveer 5 uur zijn ze goed bevroren en klaar om opgegeten te worden.
 
Mango ijs met kokos
Ingrediënten 2 verse mangos’s 200 ml kokosmelk 150 ml slagroom 2 eetl geraspte kokos 4 eetl poedersuiker
Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Pureer de mango’s helemaal fijn en meng met de slagroom, poedersuiker, kokosmelk en geraspte kokos. Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer.
 
Kiwi roomijs
Ingrediënten 3 kiwi’s 4 eetl poedersuiker 250 ml yoghurt 125 ml slagroom
Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Pureer de kiwi’s helemaal fijn en meng met de slagroom, poedersuiker en yoghurt. Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer.
 

Schepijs zonder ijsmachine

Je hebt in ieder geval een blender of staafmixer nodig om de ingrediënten te pureren. Het ijs moet ongeveer om het uur worden even flink worden doorgeschept. Hierdoor heb je minder kans op ijskristallen die zorgen voor harde stukjes in het roomijs. Als je een ijsmachine hebt is dit niet nodig en kun je het ijs gewoon in de vriezer laten staan. De slagroom zorgt voor een hoger vetpercentage wat weer zorgt voor zachter ijs en een vollere smaak. Schep het ijs een keer of drie flink door en je hebt fantastische zelf gemaakt schepijs!

Puur genieten!