Het is een mooie kwisvraag: Je koopt een mooie rode paprika. Een biologisch geteelde natuurlijk.
Is deze paprika levend of dood?

Je weet het antwoord al want dat staat in de titel.

Onze groenten en fruit zijn opgebouwd uit levende cellen. Daarin vinden allerlei processen plaats. Alles is erop gericht om de cellen zo lang mogelijk in leven te houden.

Wij kunnen onze paprika uit de kwisvraag helpen door de omstandigheden voor de levende cellen optimaal te maken. Door de temperatuur rond 10 graden te houden. Dan duurt het langer voordat er cellen doodgaan. Die daarna overgaan tot rotting. Rotte plekken, die steeds groter worden.

Dus als je vindt dat een stuk groente of fruit bedorven is, dan pas is ie (op sterven na) dood…

Elke dag worden hier bij EKONOOM groenten en fruit aangevoerd. Wij beoordelen deze zowel bij binnenkomst als bij het inpakken. Ziet alles er vers (dus volop in leven) uit?

Wij vinden dat onze verse producten normaal gesproken een week houdbaar moeten zijn. Uitgezonderd artikelen die altijd al wat sneller doodgaan (bederven), zoals slasoorten, gesneden groenten e.d.

Dat lukt meestal ook wel, als je onze groenten en fruit een handje helpt met de juiste bewaartemperatuur. Daar zijn biologische producten extra gevoelig voor omdat er (natuurlijk!) niet met conserveringsmiddelen wordt gewerkt.

De hamvraag is dan: Welke soorten bewaar je koud (1 tot 5 graden) en welke juist iets warmer (10-14 graden)? In onze webwinkel vind je nu bij elke groente- en fruitsoort alle informatie over de bewaring.