Andijvie enveloppen

Ingredienten

4 Plakken bladerdeeg, ontdooid 400 gram fijngesneden andijvie 4 Plakken kaas 1 Ui Eventueel teentje knoflook, creme fraiche en / of roomkaas. Zout, peper, nootmuskaat 2 Eieren Zonnebloemolie

Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze op een rustig vuur glazig. Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en laat enkele minuten slinken. Roer er tegen het einde eventueel nog wat creme fraíche of roomkaas door. Breng op smaak met zout peper, nootmuskaat of andere kruiden naar smaak. Koel de andijvie zo snel mogelijk terug. Kluts beide eieren. Bak van één ei een zo dun mogelijke omelet. Steek uit die omelet 4 rondjes, kleiner dan de bladerdeegplakken. Leg een omeletje op iedere plak bladerdeeg, doe daarop een flinke lepel andijvie en dek af met een plak kaas. Bevochtig de randen van de bladerdeeg met een beetje water, en vouw de vier punten naar  elkaar toe, of vouw één van de zijden over de andijvie naar de andere kant. Druk de randen stevig op elkaar maar laat in het midden een schoorsteentje open door de punten van het bladerdeeg terug te vouwen. Bestrijk de enveloppen met het losgeklopte ei, en bak ze in een hete oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.

En smullen maar!