Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

  • GRATIS BEZORGING
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 8,7
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Biologische Asperges Wit (Galema, 500 gram)

Biologische Asperges Wit (Galema, 500 gram)

  10,00

Beschikbaarheid: Uit voorraad

Dit product is niet op voorraad. Stuur mij een e-mail zodra dit product weer voorraadig is.
Laden…

Deze groente koel bewaren. In de groentela van de koelkast dus. Wikkel de stengels in een vochtige doek.

Omschrijving

Details

Witte asperges groeien onder de grond en hebben geen daglicht gezien wanneer ze worden gestoken. Dit verklaart de witte kleur.

Bereiding van asperges
Bij de bereiding van asperges is het van groot belang om ze voldoende te schillen. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groenten. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig.

Ook is het belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Thuis kan de asperge enkele dagen bewaard worden door ze in een afgesloten plastic zak en/of overdekt met een natte handdoek in de koelkast te leggen. Wil je asperges langer bewaren, dan kan je ze geschild en ongekookt invriezen. Als ze uit de vriezer worden gehaald dienen ze niet ontdooid te worden, maar ingevroren aan de kook te worden gebracht.

Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaargekookt. Het beste gaat dit in een speciale aspergepan, waarin de asperges staande gekookt worden zodat de koppen niet onder water komen.  Een gewone kookpan (met voldoende water zodat de stengels net onder water liggen) werkt ook goed. Een traditionele wijze van serveren is met ham en een gekookt ei. Heerlijk in combinatie met een lekkere witte wijn, bijvoorbeeld Elzas (Pinot Gris).

Onze asperges zijn afkomstig van vader Simon en zoon Titus Galema uit Marknesse.

In de Noordoostpolder telen zij sinds 2007 geheel biologisch. 
In het aspergeseizoen vind je ze bijna elke dag op hun perceel van 2 hectare om zo’n 50 tot 200 kg te oogsten.
Het is zaak om ze te steken voor ze boven de grond uit komen en paars-groen verkleuren. Zeker als het warm weer is barsten de kiemen de grond uit.
Dan is het flink aanpoten om ze op tijd te oogsten.

Dat steken is trouwens een nauwkeurig klusje. Je steekt de (kiem)stengel zo diep mogelijk, net boven de wortelstronk, door. Dan is de asperge nog lekker lang.
Titus is er een ware meester in. Hij won enkele jaren geleden nog de 1ste prijs bij het landelijk kampioenschap aspergesteken.  

Extra productinformatie

Overig

Herkomst Nederland
Allergieinformatie geen koemelk, geen kristalsuiker, geen tarwe, geen zout, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
  Laden…