NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hier je biologische roerbakmixen en roerbakgroenten. We hebben onder andere biologische Hollandse, Italiaanse en Thaise roerbakmix. Ook hebben we biologische voorgesneden groentepakketten voor soepen en bami of nasi in ons assortiment. Hiermee zet je in een korte bereidingstijd een heerlijk gerecht op tafel.
Let op: Biologische gesneden groenten worden natuurlijk niet behandeld met conservieringsmiddelen. Daarom zijn ze beperkt houdbaar, zo'n 3 tot 4 dagen.
Roerbakken en wokken is een Aziatische kooktechniek waarbij omscheppend gebakken wordt in een wok. Het eten wordt in sterk verhitte olie op een hoog vuur bereid. Hierbij wordt het eten continue omgeschept totdat het gaar is.
Om te wokken is het belangrijk om dit te doen in een olie die een hoog walmpunt heeft. Een walmpunt is het punt waarop olie zich ontbind. Op dat moment krijgt het eten een onplezierige smaak en gaat de olie walmen. Oliën zoals arachide-, soja-, rijst en zonnebloemolie hebben een hoog walmpunt en zijn daarom geschikt voor wokken.
Bij het wokken of roerbakken is het belangrijk om de ingrediënten in gelijke stukken te snijden. Zo worden de ingrediënten allemaal gelijktijdig gaar. Het is daarom super handig om kant-en-klare wok- en roerbakgroenten te kopen. Deze groenten zijn al voorgesneden en besparen je tijd wanneer je het druk hebt of even geen zin hebt om te snijden.
Onze roerbakmixen en wokgroenten komen Van ’t Land een merk vande biologische verhandel Kroon uit Amsterdam. Bij Kroon begint alles bij de boeren die vaak met al jaren met bevlogenheid en veel milieubewustzijn biologische onbespoten voortbrengen. Kroon kiest zoveel mogelijk voor producten uit de regio. Ook streven ze naar lange-termijnrelaties met hun telers. Ook zoeken ze, waar mogelijk, een samenwerking in logistiek om te besparen op voedselkilometers en CO2-uitstoot.
Wist je dat wokken en roerbakken heel gezond is? Door te roerbakken of wokken blijven er veel vitamines behouden. De groentes en andere ingrediënten worden maar kort verhit en er wordt geen vocht toegevoegd. Hierdoor blijven er meer vitamines in je eten.
Wij hebben een heleboel recepten op onze website staan. Hier staan veel wok- en roerbakrecepten tussen. Bekijk ze hier allemaal! Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke tofuroerbak of roergebakken winterpeen en pastinaak met gember. Bekijk hierboven ons aanbod aan biologische roerbakmixen en wokgroente waarmee je in een mum van tijd een heerlijk gerecht maakt.