Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Biologisch EKONOOM-merk: Vos Kraggenburg

Maatschap Vos is een bijzonder bedrijf, met voorheen Niek en Jozien Vos aan het roer maar inmiddels overgenomen door dochter Lizelore. Niek is bekend van de Bionica, de aardappel met een bijzonder verhaal. Dankzij het jarenlange veredelen en kruisen is het nu een ras dat resistent is voor de ziekte Phytopthora. Naast aardappelen, wortelen (o.a. regenboogpeen) en uien worden ook luzerne, granen en suikermaïs verbouwd.

De schapen brengen het dierlijke op het bedrijf. Lizelore laat ze rond de gewassen lopen op de brede stroken kruidenland. Dit kruidenland zorgt voor biodiversiteit dat je kan merken door de zoemende insecten die er op af komen. De schapen zorgen ook voor mest en uiteindelijk voor overheerlijk vlees. De biodynamische teelt houdt voor Vos dan ook in dat je niet alleen werkt met de  “harde” zaken en cijfers. Juist bezig zijn met invloeden die de mens, dier en kosmos op het bedrijf hebben, is daarbij belangrijk.

De aardappel 'Niek's Witte' is geschikt voor koken, bakken en pureren, en is bijna het hele jaar rond verkrijgbaar.

Michiel Vos heeft in 2016 daarnaast zijn eigen Pindakaaswinkel in Amsterdam, met smaken als rozijn, venkel, kokos, koffie en walnoot. 

Bekijk alle producten van de familie Vos in onze EKONOOM webwinkel!

Nieks witte aardappelen

Niek en zijn dochter Lizelore

  Laden…