Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Biologisch merk van EKONOOM: Rauw Power

De zuivel wordt gemaakt van melk van Boerderij Het Hengelman. De koeien zijn van Jos en Dorthy Elderink en lopen het gehele weideseizoen buiten. In de winter worden ze bijgevoerd met gedroogd gras met daarnaast maximaal 20% granen.

De melk van deze koeien is rijker aan CLA en omega-3 vetzuren DHA en EPA.

Rauwe melk heeft veel voordelen ten opzichte van bewerkte melk. Doordat er lactase in de melk blijft zitten is het veel beter verteerbaar en soms zelfs geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Heb je een koemelkallergie? Grote kans dat je de melkproducten van Rauw Power wel kan verdragen.

Doordat de rauwe melk gefermenteerd is met een pH van minder dan 4.5 zijn de producten van Rauw Power veilig te gebruiken.

Rauwe Kefir

Kefir is een gefermenteerde melkdrank uit de Kaukasus. Normaal wordt Kefir met speciale korrels gemaakt. Maar voor de rauwe Kefir van Rauw Power gebruikt men steeds een nieuwe kolonie kefir-organismen. Deze wordt gekweekt in de vorm van een poeder met een nauwkeurige samenstelling, met een constante hoge kwaliteit tot gevolg. De levende bacteriën hebben een probiotische werking. De bacteriën die de passage door het maagzuur overleven, gedijen in de darmen. Hier gaan ze de concurrentie aan met ongunstige microben. Een voorbeeld is Candida albicans. Deze schimmel bloeit vaak op als na een antibioticakuur de rest van de darmflora afsterft. Kefir stopt de overwoekering van de darmen door Candida albicans. Tenslotte zorgen de gisten in kefir voor een prebiotische werking. De oplosbare vezel die ze maken, kefiran, is een goede voedingsbodem voor allerlei gunstige micro-organismen in de darm.

Rauwe Yoghurt

De rauwe yoghurt van Rauw Power is iets dunner dan je misschien gewend bent. Verhitting zorgt normaal gesproken voor een verdikking van de wei-eiwitten in de melk. Omdat de melk niet wordt verhit wordt de yoghurt ook niet dik. Rauw Power heeft ervoor gekozen geen verdikkingsmiddelen te gebruiken.

De producten bewaar je het best bij maximaal 4 graden.

Bekijk hier alle producten van Rauw Power in onze EKONOOM webwinkel!

 

 

  Laden…