NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bastiaansen is een kaasbedrijf in het Brabantse Molenschot dat met zorg vanaf begin jaren zeventig is opgebouwd door Jan Bastiaansen. Zijn dochter Marja Bastiaansen is nog steeds met de haar kenmerkende energie bij Bastiaansen Kazen werkzaam in sales en marketing. Door de jaren heen is ‘Bastiaansen’ marktleider geworden in biologische kaas.
Ze produceren momenteel meer dan tachtig verschillende soorten, waaronder Goudse kazen in allerlei leeftijdscategorieën, kruidenkazen, verse geitenmelk kaas... Sinds het ontstaan is het de uitdaging bij Bastiaansen om smakelijke en bijzondere kazen te produceren, wat dacht je bijvoorbeeld van blauwe schimmelkazen en oppervlakte gerijpte kortkazen? Al deze kazen zijn dan weer verder onder te verdelen op basis van de melksoort (Koe, Geit en Schaap) en het type (gangbaar, EKO of Demeter).
Nog altijd zoekt de afdeling productontwikkeling naar mogelijke nieuwe kazen. De beste en lekkerste kazen brengt het bedrijf na een uitgebreid selectieproces op de markt.
Kaasspecialiteiten worden bij Bastiaansen met zorg gemaakt. De melk wordt betrokken van de boeren die zijn aangesloten bij de coöperatie en er is zeer frequent overleg tussen beide bedrijven op het gebied van kwaliteit, R&D, techniek, milieu en commercie.
Waarom is Bastiaansen biologische kaas beter en lekker?
Iedereen kan wel een aantal kenmerken opnoemen van biologische kaas. Het is diervriendelijk, beter voor het milieu, gezond, zonder allerlei toevoegingen, natuurlijk lekkerder en wat duurder dan normaal. Maar wat betekent het nu precies?
Beter voor het milieu
Gezonder
Bekijk alle producten van Bastiaansen in onze EKONOOM webwinkel!