Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Biologisch merk van EKONOOM: Arenosa

Arenosa is met 8 hectare een van de grootste biologische telers van schorseneren van Nederland. Het is het akkerbouw- en tuinbouwbedrijf in Lelystad, van vader Jan en zoon Sam van Geffen. Op zo'n 55 hectare grond telen zij de lekkerste biologische groenten zoals prei, schorseneer, pastinaak, wortelpeterselie, aardpeer en kliswortel. EKONOOM verkoopt de lekkere aardpeer van Arenosa. 

Het akkerbouw- en tuinbouwbedrijf van Jan en zoon Sam heeft als specialiteit zogenaamde vergeten groenten. Die vergeten groenten teelt Jan al vanaf het begin op zijn bedrijf. Naarmate de vraag naar de producten groter werd, groeide ook het bedrijf in omvang. Jan is geen boerenzoon, maar besloot op zijn 23ste jaar naar de Warmonderhof te gaan. Jan: "Na de opleiding kreeg ik in 1979 de kans om in Lunteren op 3 ha groenten te gaan telen. Die grond werd gratis ter beschikking gesteld door iemand uit de kunstmest industrie die het over een andere boeg wilde gooien. Hier heb ik veel praktijkervaring opgedaan. In 1988 konden we in Lelystad 10 ha pachten en zijn we verhuisd. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit naar 55 ha.

Producten
Qua prouducten zijn ze bij Arenosa van zomerproducten op bewaarproducten overgegaan." "We proberen altijd alert te zijn op veranderingen in de markt, en hierop in te springen. We telen momenteel 30 ha met pastinaak, wortelpeterselie, schorseneer, aardpeer, kliswortel en haverwortel, allemaal zogenaamde vergeten groenten. Dit wordt aangevuld met suikermais en aardappelen en prei voor de industrie. Voor de vergeten groenten hebben we verschillende was- en inpaklijnen in de schuur staan, waarmee we elke gewenste hoeveelheid kunnen afwegen en inpakken voor onze afnemers. 

Bekijk hier alle producten van Arenosa Lelystad in de EKONOOM webwinkel!

  Laden…